Tartină cu păstrăv afumat, lime și pătrunjel

 

Dacă nu ai încercat încă ceva sărat și afumat, ce mare păcat, ce ai ratat! Însă nu îți face prea multe griji, încă este suficient timp să rescriem finalul acestei aventuri.
Se ia o bucată păstrăv afumat și aromat, numai bun de degustat, se combină vitejește cu o felie de pâine pufoasă, și deja începi să observi cum prinde contur (și culoare rumenă) mica ta gustare.
Bucățele fine de pătrunjel sunt presărate deasupra, asemenea unei ploi de vară ce te gâdilă aproape jovial. Zestul acrișor specific lime-ului îți face simțurile să tresară la acea mică explozie neașteptată de savoare, ghidat apoi pe note subtile de ceapă.
Îți propui să mai amâni o felie pentru mai târziu, dar deja îți simți degetele îndreptându-se cu poftă să ajungă la finalul poveștii numite “Cum să mănânci bine și rapid, în doi pași și trei felii!”.

Categories