Spaghete cu legume și pepperoni

 

Atunci când îți dorești să călătorești într-un colțișor fermecat de lume, parcă smuls din basme cu zâne și turnuri antice, dar timpul nu îți este aliat tura aceasta, există alte aventuri de descoperit!
Poate nu e cea mai convențională dintre ele, dar o călătorie gustativă prin savoarea simplă a Italiei nu sună parcă deloc rău, mai ales când rezultatul aburind îți șoptește atât de ispititor.

Tot ce trebuie să faci e să te înarmezi cu o furculiță alături de care vei izbuti în lupta cruntă contra foametei, ce începe să își facă prezența simțită la răstimpuri prin serenade nu foarte grațioase ce se ridică de undeva din zona stomacului.

Restul sunt detalii, o floare la ureche, un ardel roșu (dar și unul verde!) în tigaie și câteva clipe mai târziu deja poate începe adevărata muncă de explorarator conștiincios. O textură fină aici, o aromă neașteptată care te alintă surprinzător pe acolo și parcă deja simți că trebuie să te pregătești penru încă o lună de călătorit prin toate bucatele lumii.
Pentru că unele aventuri, ce clădesc treptat un turn de amintiri, au loc în cele mai neașteptate locuri. Poate fi chiar în mijlocul bucătăriei tale, înconjurată de mirodenii noi, poate fi oriunde duci spiritul aventurii cu tine.
Iar pentru restul, nu îți trebuie decât puțină inspirație, un strop de poftă și mult Homegarden!

Categories