Orez cu ton solid și avocado

 

Dacă stomacul îți saltă de euforie doar la gândul unui avocado rumen, dacă super puterea ta e să ghicești cât de copt e așa zisa legumă-fructă doar dintr-o privire, și dacă prietenii tăi încă sunt mirați de toate modurile în care îl poți adăuga într-o rețetă doar după instinct, atunci ai dat click la locul potrivit la momentul potrivit!
Arta fină de a savura dar și devora un avocado crește încet, devenind treptat un obicei din ce în ce mai des întâlnit, iar asta nu poate decât să te bucure. Din câteva rețete în care abia erau menționate și presărate bucățele de avocado, acum ai ajuns să iei schimbarea în propriile mâini și să conduci tu această nouă revoluție culinară. Așa că ai început să vezi în ce bucate convenționale ar merge și acest ceva mai neconvențional.
La început abia îndrăzneai, de frică să nu strici balansul perfect al componentelor deja existente.
Dar unde distracția lipsește din bucătărie, atunci totul devine o rutină. Și ți-ai promis să te avânți curajos de acum înainte, pentru că gătitul este doar joaca aceea mai controlată a adulților, iar acum înțelegi de ce înflorea mereu un zâmbet pe chipul mamei atunci când îți gătea ceva nou.
Acum așezat cuminte pe un pat de orez aburind, bine învelit de un strat de ton peste care alunecă fâșii de castravete, porția nouă nu rezistă mai bine de câteva clipe, după care dispare la fel de repede ca iepurașul din pălăria magicianului.
Iar mâine e o nouă zi, iar o nouă zi mereu aduce cu ea o nouă poftă de gătit!