Sandwich cu pastă de tomate și ciuperci

 

Ți-a fost acolo din cele mai vechi timpuri. În prima zi de școală, a fost alături de tine, o amintire preparată cu dragoste și curaj, o bucățică de acasă care să îți amintească că nu ești niciodată singur. În prima excursie alături de colegi a fost din nou aproape de tine și ți-a dat forțele necesare ca să poți continua aventura, plin de vitalitate și bucurie.
În diminețile grăbite, e ancora ta, te împinge cu mai mult spor pe ușă, e surpriza învelită cu mâini grăbite pentru după-amiezile însorite.
Iar pentru serile în care ai nevoie de un snaccident care e perfect de creat în pauzele dintre episoade, e soluția imediată a tuturor nevoilor.
Fie dimineața, în toiul nopții, în oraș, la munte sau în mijlocul naturii, sandwich-ul îți este tovărașul veșnic de nădejde, prezent în fiecare etapă importantă și aromată din viața ta.
Esența e simplă: pâine pufoasă, savuroasă, între care se ascund toate mirodeniile și combinațiile posibile, în funcție de nevoile poftei și inventarul frigiderului. Astăzi optăm pentru versiunea clasică, cu cele mai micuțe, rotunde, cochete ciuperci, brânză de capră dar și cascaval.
Și cum ne place versatilitatea, adăugăm puțină pastă de tomate, regina tuturor rețetelor, ingredientul potrivit la orice loc și orice foc. Îmbinat între două felii crocante de pâine rumenă, cașcavalul se topește alene peste colțurile rotunjite ale ciupercilor și crează un miez moale irezistibil, cu un înveliș crocant incredibil.
Luat rapid în geanta pentru facultate, în traista pentru servici sau în coșulețul de nuiele împletite de pe bicicletă, sandwich-ul acesta e gata să te însoțească și hrănească de-a lungul zilei (sau chiar și nopții) în mai puțin de zece minute și doar câteva ingrediente!