Salată cu fructe de sezon și gem de cireșe

Vara se poartă rochiile albastre și cireșele rumene după urechi. Dar cum ne-am modernizat și noi, am luat cireșele furate din grădina vecinului, ascunse în pliurile materialului hainei, și le-am prins într-un borcan lucios, gata de luat și plimbat peste tot. Și așa a apărut cel mai gem!

Iar pentru că atunci când e cald parcă și caloriile se topesc mai repede, am hotărât să presărăm și câte puțin mai altceva, ca orice salată curajoasă de fructe care se respectă!

Nu te gândi la firimiturile pufoase de biscuite, decât ca la un mic popas aromat și neașteptat. Cam cum arată traseul dulce al lui Grätel prin pădure, la fel te ajută și micile surprize din salată să găsești aroma jucăușă de acasă, ca atunci când erai mică și găteai cu sora ta pe ascuns în bucătărie.

Niciun ingredient nu era prea trăsnit pentru a-l adăuga în ceaunul magic cu absolut de toate: praf de copt, mere acre, o bucată de morcov ronțăit și mult zahăr pudră, spre exemplu.

Pentru că în bucătărie nu ar trebui să existe limite, combinații prea ciudate sau arome de care să îți fie frică. Pentru că niciodată nu ar trebui să fii atât de serios, încât să te iei mereu în serios!