Plăcintă cu ton

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente
ton bucăți, 170 g
cartofi, 300 g
ceapă roșie, 100 g
brânză cedar, 200 g
cremă de brânză, 100 g
sos bechamel (30 g unt, o lingură de faină,150 ml lapte, sare, piper)
3-4 fire de mărar
3-4 fire de pătrunjel
2 ouă
sare
piper

O delicioasă plăcintă cu ton.
Mai întâi, pregătim sosul bechamel. Topim untul într-o tigaie, adăugăm o lingură de făină și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm laptele, sare, piper și lăsăm la fiert până se îngroașă. Le lăsăm la răcit, și apoi adăugăm crema de brânză și două ouă. Curățăm și spălăm legumele. Tăiem cartofii rondele subțiri. Ungem o tavă cu unt și punem în straturi: cartofii, ceapa, tonul, sosul bechamel și încă un strat de ceapă, mărar și pătrunjel tăiate mărunt, încă un strat de cartofi și unul de bechamel (așezarea în straturi este importantă pentru menținerea structurii compoziției). Le băgăm la cuptor până când se rumenește pe deasupra.
În sfârșit ai cu ce să-ți impresionezi familia sau chiar și colegii de birou.

Categories