Penne cu năut și pesto

 

Dacă nu poți niciodată alege între aroma tradițională a năutului, dar nici la textura fină a pastelor, atunci pregătește-te să fii de-a dreptul nău(t)cit, pentru că am descoperit combinația magică care să-ți satisfacă și pofta dar și-un moft.
Busuioc, nuci și muguri de pin, pentru a smulge câte puțin din tot ce este mai bun din esența naturii: prospețimea și vitalitatea, nutrienții și savoarea. Se amestecă împreună cu ulei de măsline, într-un mic vârtej amețitor de delicios, peste care plouă cu parmezan, până când se transformă chiar sub privirea ta nerbădătoare într-o pastă cremoasă. O știi prea bine – poate puțin prea bine, mai ales în ultima lună – sub denumirea de pesto, colorată precum însuși mugurii veșnic rezistenți.
Iar pentru marele final, vedetă principală despre care am tot pomenit și tot amintit, năutul, se scaldă în tigaia fierbinte în unt încins. Alături îl însoțește cuplul nelipsit, sarea și piperul, pe lângă care se strecoară roșii cherry rumene.
Din două mișcări de încheietură și o farfurie gata să fie umplută, ai și reușit să prepari creația eprfectă, cele mai bune elemente din ambele lumi, acum aduse împreună într-o îmbucătură absolut delicioasă!