Ou poșat cu spanac și sfeclă

 

Veșnica întrebare, cine a venit mai întâi, oul poșat sau supă de găină? Astăzi explorăm prima opțiune, ca orice început esențial de zi care se respectă! Variat și în aproape orice fel numai bun de preparat, oul este mica sferă de unde zeci de posibilități se revarsă din interiorul cojii, începând cu momentul în care decizi ce cale dorești să explorezi.

Prima oară gustul ce ți-a rămas pe vârful limbii al fost mesei preparate de bunica ta, un ochi modest înmuiat în pâine. Apoi a fost un ou mai colorat, zvelt, înconjurat de lumina fragedă a lumânărilor din jurul tău, pe care nu l-ai uitat niciodată. În clătitele mamei era fundația absolut delicioasă.

În anii adolescenței, a devenit cea mai pufoasă omletă, singura îmbucătură de nădejde pe care puteai conta pentru majoritatea zilei.

Iar astăzi ai decis să fii neînfricat și ai hotărât ca misiunea zilei este să ridici micul ou la rang de gustare mai sofisticată. Ceapa sfârâie jucăușă în tigaie, iar combinată cu sfeclă și spanac îți încălzește sufletul pe loc.

În doar câteva clipe ai trecut prin numeroase stadii ale degustării (câte puțin de aici, un vârf micuț pe acolo) iar când într-un final îți termini de savurat opera în întregime, știi că orice așteptare ar fi meritat.
Aproape poți atinge artificiile colorate ce ți se aștern pe cerul gurii, mult timp după savurarea mâncării.