Coșulețe umplute cu gem și fructe

 

Încă din copilărie știam de importanța unui coșuleț magic. Locul unde se ascund cele mai simple dar bune plăceri ale vieții, mereu încărcate cu dragostea unor mâini dibace. Fie el umplut cu bunătăți aburinde și rumene de la mama, sau de flori atent culese de pe câmp, petale colorate unduindu-se ușor în bătaia vântului. Cele mai prețioase lucruri nouă, sunt ascunse cu grijă în aceste mici comori.

Iar ca să le putem împărtăși cu cei dragi cât mai ușor și dulce, am creat această rețetă modernă, unde coțulețul este comestibil și numai bun de încăput în palmă, pentru ca nimic să nu fie risipit.
Fructe pe alese: căpșuni, mere și puțin din amintirea verii, cu câteva bucăți de nectarină și mure. Aroma citrică a lime-ului evidențiază notele mai dulci, iar atunci când îți închizi ochii și guști pofticios din lingura cu gem de caise Homegarden, simți și bucuria zilelor petrecute în grădina bunicilor.

Mica salată minimalistă își găsește apoi repede locuință, în cojile de tartă așezate ordonat pe masă. Se umplu după ochi și pofte, iar apoi sunt încoronate de Frunză Împărat, așa-zisă mentă.
Și ca în orice poveste cu final fericit, știi că micile gustări sunt cele mai bune atunci când sunt împărțite cu cei dragi ție.

Un cadou colorat, perfect pentru perioada dedicată clipelor ce ne hrănesc sufletul.