Prinde-ți șorțul și armează-te cu cea mai lucioasă furculiță, astăzi explorăm tradiționalul și inegalabilul ratatouille, dar cu un invitat surpriză. Aceasta e cina importantă pe care te antrenezi să o perfecționezi ca un adevărat maestru, e cina aia impresionantă pe care o ții drept elementul special al serii.
E colaborarea aia neașteptată care apare în toiul verii, pe care nu ți-o mai poți scoate din gând nicicum, chiar dacă închizi ochii. Te avânți cu capul înainte, curajos, iar entuziasmul preparării alunecă până în tigaia încinsă, iar aroma legumelor inundă bucătăria. Atunci când te delectezi cu o îmbucătură pe care o cataloghezi drept “test de degustare”, abia îți stăpânești mâna din a mai fura o gură.
Iar ca orice vedetă, rețeta aceasta e una pe care o păstrezi drept marele final ce se lasă așteptat cu aplauze furtunoase. Sau mai degrabă pofticioase?