Foietaj cu pastă de tomate și cod file a la grec

 

A la grec, a la tigaie sau cel mai bine a la Homegarden, acest triunghi comestibil de savoare este gustarea îndrăgită de toți cei cărora le place să își creeze singuri rețeta, după poftă și situație!

În memoria ta, gătitul e reținut drept dansul încântător al mâinilor mamei asupra farfuriilor și condimentelor din bucătărie, înainte de fiecare masă delicioasă, sau magia care făcea câteva legume să dispară într-o oală lucioasă, iar apoi să se transforme ca prin minune într-o supă cremoasă. Iar acum ești în sfârșit pregătit să te alături și tu acestei aventuri gustative! Așadar deja ești familiar cu joacă de-a construitul încă de mic copil, atunci consideră această rețetă joaca pentru cei mari.

După ce alegi foietajul, poți introduce cel mai versatil și renumit element, pasta de tomate.
Bună în supele bunicii în serile de după cursuri, în sandwich-ul pe care îl iei grăbit dimineața, sau în pastele pe care le gătești alături de prieteni, aici este acoperită de frunze proaspete de rucola, drept fundație ce răbufnește cu mireasma naturii. Vedeta, file-ul de cod, este atent așezată și presărată cu al doilea cel mai bun prieten al omului, parmezanul!
În două mișcări de furculiță iar imediat după rapid lăsate la cuptor, ai și umplut tava de foietaje iar inima de mândrie la ce ai reușit să faci chiar cu propriile mâini!

Categories