Ingrediente
1 buc dovleac plăcintar
roșii cherry, 100 g
fasole roșie, 100 g
porumb, 100 g
vinete, 100 g
parmezan, 50 g
2 fire mărar
2 fire pătrunjel
sare
piper
Deși în bucătărie vorbim despre o democrație a gusturilor, unde fiecare ingredient își impune propria aromă și textură, unul dintre ele îl folosim ca bază principală pentru felul pe care ne dorim să îl preparăm. Cam așa stă treaba când vrem să gătim dovleac la cuptor, în momentul în care facem alegeri.
Spălăm bine dovleacul și îl tăiem în două. Îl băgăm la cuptor vreo 30-40 min la 180℃, timp în care sotăm într-o tigaie restul legumelor: roșiile, porumbul, fasolea și vinetele. Le așezăm colorat pe dovleac după ce îl scoatem din cuptor, răzălim parmezanul și condimentăm cu sare și piper, iar apoi presărăm mărar și pătrunjel tăiat mărunt.