Chilli con carne cu orez prefiert

 

Orez, carne tocată și puțină ceapă. Nu, nu e vorba de tradiționala și nelipsita porție de sarmale, ci de verișoara ei exotică și mai îndepărtată, chilli con carne! Jucăușă, diferită și rapid de gătit, această versiune e pauza perfectă de la masa clasică de Sărbători!
Puțină dibăcie pe aici, două ingrediente diferite pe aici și deja începe să prindă contur amestecul viu colorat, ca o fiesta autentică!
Ca o rudă conștiincioasă și mândră, își păstrează din esența care i-a adus renumele: carnea fragedă, aroma fierbinte ce ți se răspândește în piept ca o flacără, mirodeniile ademenitoare ce cufundă bucătăria într-o mare de savoare. Dar pentru că magia gătitului vine din a încerca și combina, iar orice rețetă se poate transformă doar prin eliminarea sau adăugarea unui nou element, pentru această aventură picantă vom renunța la învelișul de frunze și vom adăuga puțin porumb, fasole și pepperoni. Pasta de tomate e explozia de artificii ce pictează tigaia, piperul presărat dupa ochi și antrenament personal așternându-se parcă cu nerăbdare.
Un bulgăraș vesel de orez se așează în mijlocul farfuriei, fiind singurul bulgăre de care ai vrea să te apropii în zilele acestea înghețate. Pătrunjel, germeni de praz, iar dacă ești extra curajos astăzi, puțină ciocolată amăruie ce completează și încheagă toată aventura culinară, aducând-o la finalul fericit.
Și am încălecat pe-un usturoi, și-am gătit un-doi!