Cookies cu gem de smochine

 

Pentru că nu toate prăjiturile trebuie să urmeze aceeași rețetă tradițională și complicată, am hotărât să îți prezentăm și opțiunea cealaltă, sora ei mai zveltă și ușoară! La fel de ușor de preparat, amestecat și savurat am gândit și procesul, ca să petreci cât mai mult timp ronțăind și cât mai puțin citind despre cum să ții o lingură de lemn la un unghi perfect de 90 de grade în timp ce îți ții respirația de emoție.

Pașii ar trebui să îți fie familiari încă din joaca inocentă de-a gătitul din vremurile copilăriei, când luai tot ce prindeai la îndemână și vedeai ce rezultat magic (chiar dacă nu tot timpul comestibil) aduceai la viață! Ordinea e opțională, iar gramajul e jumătate ochiometric și în totalitate după poftă!

Cu fulgi de migdale și ovăz, pentru că deja te-ai obișnuit cu ceai de nea, presărat cu scorțișoară și o combinație de nuci și caju, deja ai izbutit în a prepara aproape toată rețeta!
Gemul de smochine e dulceața ascunsă care se ivește tocmai când crezi că ai descoperit toate aromele presate în cookie, iar pentru un boost extra de dulcegărie se recomandă cel puțin o lingură de miere, numai bine de acoperit micile cerculețe de fericire.

Rapid în cuptor cât un episod din serialul tău preferat, iar imediat după începe adevărata provocare: testul de rezistență pe care urmează să îl dea micile prăjituri, atunci când sunt fața în față cu degetele tale gurmande. Iar după laudele ce se aștern pe cerul gurii tale, deja parcă te poți numi mai cu multă convingere un mic bucătar modern.

Categories